Helvetas оголошує конкурс грантів для бізнесу на організацію стажувань

Дата: 20.08.2024 11:46
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Helvetas оголошує конкурс грантів для бізнесу на організацію стажувань

👆Представництво Helvetas Swiss Intercooperation в Україні, у співпраці з Державною службою зайнятості, оголошує конкурс для бізнесів у Харківській, Сумській та Полтавській областях на організацію трьох-місячних стажувань.

👉Конкурс проводиться в рамках проекту «Підтримка відновлення соціальної та фінансової стійкості громад у постраждалих від війни громадах на сході та заході України», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та виконується Helvetas у партнерстві з JERU.

🔸Мета програми: допомогти інтегруватися в економічні процеси населенню та внутрішньо-переміщеним особам на Сході України, через проходження стажувань з можливим подальшим працевлаштуванням на підприємствах, з особливим акцентом на інтеграцію вразливих категорій населення.

🔸Умови конкурсу: організація стажування протягом 3 місяців у період вересень – грудень 2024 року. Кількість стажерів: від 3 до 6 осіб, в залежності від потреб та планів підприємства щодо масштабування діяльності. Бізнес відповідатиме за пошук кандидатів, за сприяння обласних / місцевих центрів зайнятості та Helvetas.

🔸На період стажування з обраними кандидатами мають бути укладені трудові договори, договори цивільно-правового характеру (ЦПХ), контракти з фізичними особами-підприємцями (ФОП), або інші види трудових відносин, дозволені українським законодавством, для забезпечення офіційної оплати податків.

🔸При відборі стажерів перевага надаватиметься особам, які належать до вразливих категорій населення: люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, ветерани, безробітні, особи з доходом менше 3600 грн., одинокі матері чи батьки, члени сімей з 3 і більше дітьми, особи старше 45 років.

🔸Розмір гранту: залежить від кількості стажерів (за умовами конкурсу від 3 до 6 осіб на одне підприємство). Середня сума: від 44 000 до 66 000 тис. грн за одного стажера за 3 місяці з урахуванням податків та зборів. Відповідно:

3 стажери – від 132 000 до 396 000 грн.

4 стажери – від 176 000 до 264 000 грн.

5 стажерів – від 220 000 до 330 000 грн.

6 стажерів – від 264 000 до 396 000 грн.

Критерії до апліканта:

• ФОП або юридична особа, що є субʼєктами малого або середнього бізнесу. Підтримка громадських та благодійних організацій в рамках цього конкурсу не передбачена.

• Мінімальна кількість співробітників на день подачі заявки – 4 особи.

• Здійснює діяльність та зареєстрована на території Харківської, Сумської або Полтавської областей. Діяльність в інших регіонах не буде підтримана в рамках цього конкурсу.

Гранти надаватимуться на такі цілі:

• Навчання для стажерів роботі з обладнанням на новому робочому місці.

• Закупівля базових матеріалів, необхідних для облаштування нового робочого місця (не більше 15-20% від загальної суми бюджету).

• Компенсація на оплату праці стажерів на 3 місяці.

Helvetas приймає заявки від суб’єктів господарювання, що представляють будь-який сектор економіки, окрім грального бізнесу, тютюнової промисловості, алкогольної промисловості, військової промисловості.

Критерії відбору заявок:

• Кількість створених робочих місць для стажування

• Перспективи масштабування бізнесу та його важливість для регіону

• Можливості подальшого працевлаштування стажерів

• Якість поданої заявки (заповнення усіх необхідних даних про апліканта)

• Бюджет заявки (співвідношення витрат та результатів проекту)

ПОДАТИ ЗАЯВКУ: https://ee.kobotoolbox.org/x/R7l7jO2v

Дедлайн подачі заявок: 20 серпня 2024 року.

Період реалізації діяльності: вересень – грудень 2024 року.

Один заявник може подати тільки одну заявку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь