Внутрішньо переміщені особи: що пропонує служба зайнятості?

Дата: 23.05.2024 09:25
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Внутрішньо переміщені особи: що пропонує служба зайнятості?

За допомогою служби зайнятості громадяни, які є зареєстрованими безробітними, мають можливість пройти професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Державна служба зайнятості пропонує громадянам зі статусом ВПО, незалежно від віку, отримати ваучер на навчання – документ, що дає змогу безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за затвердженим переліком зі 124 професій і спеціальностей. Подати заявку можна в паперовому або електронному вигляді. Після проходження навчання видається диплом про освіту державного зразка.

У рамках реалізації урядового проекту «єРобота» служба зайнятості супроводжує дві грантові програми, якими можуть скористатись ВПО:

• «Власна справа» - розмір мікрогрантів становить від 50 до 250 тисяч гривень;

• «Грант для ветеранів» - передбачає три варіанти надання грантів на суми, які не можуть перевищувати 250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень відповідно.

Впродовж трьох років підприємець повертає отриману суму коштів шляхом сплати податків та зборів, передусім за працевлаштованих працівників.

Фахівці Чугуївської філії Харківського обласного центру зайнятості допоможуть знайти роботу. Крім того, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості під час воєнного стану, протягом 90 днів вони матимуть змогу отримувати допомогу по безробіттю.

Якщо людина не посприяла своїй зайнятості в той чи інший спосіб протягом 2 місяців з дня призначення допомоги або знялася в цей період з обліку в центрі зайнятості, виплату допомоги припинять з місяця, що настає після закінчення двомісячного терміну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь