Засідання фокус-групи у селищі Новопокровка

Дата: 02.01.2024 14:24
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

22 грудня 2023 року відбулося засідання 4 фокус-групи у селищі Новопокровка. Ця група є найскладнішою, бо до її складу увійшли керівники структурних підрозділів громади, керівники комунальних підприємств, депутати Новопокровської селищної ради. Очолила засідання голова Новопокровської селищної ради Олена Слабінська.

 

В рамках проєкту від ГО "Смак життя"  зустріч з фокус-групою відбулася у приміщенні "Пряникового будинку"  на базі Новопокровського будинку культури. Навчання за темою "Впровадження е-консультацій в Новопокровській громаді" провела заступник селищного голови Світлана Альошина .

 

Аналіз результатів проведеної фокус-групи показав, що найактивнішими учасниками знову є жінки, серед 30 присутніх учасників 10 чоловіків. 

 

100% опитаних вважають необхідним поширення інформації про діяльність селищної ради через Viber, телеграм, Facebook, офіційний сайт громади та підтримують створення ютуб-каналу. Також зазначають про необхідність паперових форм анкетування для людей, які не мають доступу до Інтернет ресурсів.

95% опитаних підтверджують, що необхідна 100% ідентифікація респондентів, які приймають участь в опитуваннях та надають пропозиції і зауваження. І саме проведення е-консультацій на платформі Е-ДЕМ  повністю задовольнить цю потребу.

 

Питання, які піднімались на засіданні:

1. Використання бюджетних коштів громади та залучення інвестицій. Світлана Альошина презентувала реалізовані у 2023 році проєкти із залученням більше 60 млн.грн на розвиток громади.

2. Ремонт доріг, підсипання щебенем. З цього питання Владіслав Маковецький - перший заступник селищного голови надав роз'яснення.

Голова громади Олена Слабінська повідомила присутніх про обмеження в використанні бюджетних коштів в наступному 2024 році у зв'язку зі змінами законодавчої бази України. "Але всі підняті питання будемо намагатися вирішити ефективно розподіляючи кошти з перевиконання бюджету" - запевнила Олена Сергіївна.

3. Підтримка ЗСУ;

4. Освітлення вулиць;

5. Розчищення доріг;

6. Ремонт даху Есхарівської амбулаторії;

7. Відкриття просторів для  неформального навчання, спілкування та розваг для населення, особливо жінок, дітей та молоді (гуртки, розвиткові заходи, спортивний розвиток);

8. Забезпечення комунальних підприємств громади технікою;

9. Роздрібна торгівля та відкриття/закриття торгових точок на території громади;

10.Кількість ВПО проживаючих на території громади,   врахування доходів та витрат бюджету саме на цю категорію населення;

11. Зайнятість населення громади та надходження ПДФО.

 

‼️Більшість учасників вважають за необхідне вивчення думки населення та врахування її під час прийняття управлінських рішень керівництвом селищної ради‼️

 

100% опитаних просять опублікувати звіти від керівників громади щодо проведеної роботи по всіх галузях та провести  он-лайн консультації з населенням по темах озвучених питань.

 

Проєкт: "Довіра через партисипацію: інформування та підвищення спроможності Новопокровської громади" реалізується за рахунок коштів Станція Харків

 

Всі питання, які підіймалися на засіданні фокус-групи будуть розглянуті, очікуйте на повідомлення щодо прийнятих керівництвом рішень!

 

#Station_participation #Станція_Харків #NED

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь