Чим можуть бути небезпечні новорічні іграшки?

Дата: 13.12.2023 10:24
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Прикраси є невід’ємною частиною новорічних свят. Свічки, іграшки, різдвяні вінки та інше аксесуари приносять у наше життя багато радості. Однак їх поява в будинку може викликати проблеми зі здоров’ям.

      Основну загрозу здоров’ю людини становить пластик, з якого виготовляють новорічний декор. Він містить величезну кількість токсичних речовин. Серед найбільш шкідливих компонентів святкового декору виділяють ртуть, миш’як, формальдегід, мідь і інші небезпечні сполуки.

Шкоду здоров’ю може нанести й фарба, якою покривають іграшки. Хімічні речовини, що входять до її складу, можуть викликати серйозне отруєння, не менш небезпечним для здоров’я прийнято вважати і свинець, який входить до складу більшості барвників. Варто розмістити вдома таку іграшку, як незабаром у когось з близьких може виникнути алергічна реакція, що супроводжується сильним кашлем.

Любителям штучних ялинок також варто бути обережними. Адже, крім того, що дерево може бути виготовлено з низькопробного пластику, на гілках ялинки накопичується велика кількість пилу. Скупчення пилинок активізує діяльність пилових кліщів, які викликають алергії.

Навіть якщо ви придбали нову ялинку, неприємні симптоми можуть спровокувати матеріали, з яких вона виготовлена. Пам’ятайте, що електрична гірлянда, якою ви прикрашаєте ялинку, розігріває пластик, а це загрожує викидами в повітря небезпечних для здоров’я речовин.

Щоб уберегти здоров’я своїх близьких, купуйте якісні новорічні іграшки.

Додатково напередодні новорічних свят хочемо звернути вашу увагу на основні правила, яких необхідно дотримуватися при купівлі новорічних прикрас:

- дощик, гірлянди і ялинкові іграшки не повинні мати неприємний хімічний запах;

- блискітки і стійкий аромат хімії на руках повинні переконати вас у тому, що такому декору не місце в оселі. Вони повинні бути стійкими, не фарбувати та не прилипати до рук, не обсипатися;

- крім зовнішнього вигляду звертайте увагу на петлі та кріплення. Перед покупкою іграшок або гірлянд переконайтесь у тому, що вони надійні й не призведуть до легкого розбивання виробу, до можливості травмування; при використанні електричних гірлянд – не спричинять виникнення пожежі;                - перед купівлею електрогірлянд необхідно обов’язково їх перевірити. Виріб після його включення в електромережу не повинен помітно нагріватися, розповсюджувати різкий неприємний запах горілого чи хімічної речовини;

- якісна іграшка не може коштувати надто дешево, безпечніше купувати новорічні прикраси виготовлені з натуральної екологічно чистої сировини, так звані екоіграшки. Так, такі прикраси хоч і коштують дорожче, зате вбережуть вашу родину від хімічного отруєння та алергії.

Крім того, виготовити безпечний новорічний декор можна і своїми руками, для цього досить проявити трохи фантазії та терпіння.

         Будьте уважні при виборі та купівлі ялинкових прикрас! Бережіть своє здоров’я! Нехай нові придбання завжди приносять тільки радість і позитивні емоції!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь