Куріння: шкода та небезпека.

Дата: 21.11.2022 08:50
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

Ніщо так не поширене у світі як масова звичка до куріння. Згубність цього захоплення людини вже давно багаторазово доведена.

Цигарки, на жаль, дуже доступні, але з ними ми ковтаємо отруту і вкорочуємо своє життя. Насамперед страждають органи дихання. Тютюновий дим містить понад 4000 хімічних сполук, більше сорока, з яких викликають рак, а також кілька сотень отрут, включаючи нікотин, ціанід, миш'як, формальдегід, вуглекислий газ, окис вуглецю, синильну кислоту і т.д. У сигаретному димі є радіоактивні речовини: полоній, свинець, вісмут. Пачка цигарок на день – це близько 500 рентгенів опромінення за рік! Температура тліючої сигарети 700 – 900 градусів! Легкі курця зі стажем - чорна маса, що гниє.

Не всі знають, що кожен четвертий померлий від хвороби серця занапастив себе курінням. Окрім легенів та гортані, значний удар наноситься по серцю та судинам. Після кожної викуреної сигарети збільшується тиск крові, підвищується вміст у ній холестерину. За даними ВООЗ, щороку від хвороб, спричинених вживанням тютюну, в Україні передчасно помирає 130 тисяч людей.

 Нікотин - одна з найсильніших відомих отрут, у господарстві використовується як інсектицид. Після проникнення сигаретного диму в легені, нікотин потрапляє до мозку вже за сім секунд. Постійне та тривале куріння тютюну призводить до передчасного старіння.

Згубно впливаючи на статеві залози, нікотин сприяє розвитку у чоловіків статевої слабкості – імпотенції. Тому її лікування починають із того, що хворому пропонують припинити палити.

Нікотин ускладнює перебіг ряду хвороб, таких як атеросклероз, гіпертонічна хвороба, гастрит та багато інших. При таких захворюваннях як виразкова хвороба, тромбофлебіт, інфаркт міокарда, одужання без відмови від куріння неможливо!

Особливо шкідливий нікотин вагітним, так як це призводить до народження слабких, з низькою вагою дітей, і жінкам, що годують - підвищується захворюваність і смертність дітей у перші роки життя.

Курінням ви губите не тільки себе, а й близьких вам людей, можливо, своїх дітей. Не куріть при тих, хто не палить, особливо при дітях! Вторинний дим, або, як ще кажуть – пасивне куріння чи вимушене куріння, може бути причиною серцевих захворювань, раку легень, астми, бронхіту. Не позбавляйте здоров'я ні в чому невинних людей!

 Більшість курців люблять наводити приклади на кшталт: "Ось мій дідусь димів як паровоз і дожив до 80 років, а дядько Петро не пив, не курив, а до 50 не дотягнув". Це найдурніший вид самонавіювання! Так, у житті все буває. Але, по-перше, якби ваш дід не курив, то прожив би й усі 100 років. По-друге, будь-яка подія в цьому житті має певну ймовірність, і ця ймовірність залежить від купи факторів. Так от курінням ви збільшуєте ймовірність своєї ранньої смерті в десятки разів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь